Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Njuz

Od utorka padaju cijene goriva

Foto: Pixabay

Vlada je u subotu donijela novu uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, pa će od utorka cijena benzina biti manja za 11 lipa, a dizela za dvije lipe.

Cijene naftnih derivata određene na temelju te uredbe dodatno će se sniziti u odnosu na sada važeće, pa će od utorka litra benzina stajati 11,19 kn po litri, što je smanjenje za 11 lipa, dizel 12,12 kuna po litri, što je smanjenje za dvije lipe i plavi dizel 8,49 kn po litri, odnosno lipu manje.

Vlada je također priopćila da bi bez ovih mjera cijene goriva bile znatno veće, benzin bi bio 13,06 kn po litri, dizel 14,57 kn po litri, a plavi dizel 9,38 kn po litri. Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata Vlada je donijela na telefonskoj sjednici održanoj u subotu.

Iz Vlade su priopćili i da se dosadašnji način izračuna najviših cijena sukladno uredbi primjenjuje i za sljedećih sedam dana. Prema tome, najviša cijena utvrđuje se prema formuli jednako za sva maloprodajna mjesta u Hrvatskoj, na temelju sedmodnevnog obračunskog razdoblja, s ograničenom maržom od 0,65 kuna po litri za benzin i dizel, a za plavi dizel 0,40 kuna po litri, prenosi Hina.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati

Događanja

Predsjednik Vlade Andrej Plenković obišao je radove na gradilištu Pelješkog mosta.  “Radovi na Pelješkom mostu bit će okončani do kraja siječnja, a dobro napreduju...