Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Sport

Na Višnjiku u Zadru više od četiri tisuće mažoretkinja

Foto: Grad Zadar

U Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku od 22. do 26. lipnja 2022. održat će se 17. Europsko prvenstvo u mažoret sportu. Temeljem izvrsne suradnje Hrvatskoga saveza mažoretkinja i pom-pon timova i Športskoga centra Višnjik, a uz potporu Grada Zadra, dogovoreni su za 2022. godinu europsko, a za 2023. (u rujnu) svjetsko okupljanje mažoretkinja čime je Zadar, sa svojom infrastrukturom na Višnjiku, postao značajno odredište za velika međunarodna događanja u mažoret sport.

Željka Banović, predsjednica Hrvatskoga saveza mažoretkinja i pom-pon timova, te predsjednica svjetske federacije mažoret sporta, ističe da Zadar i Višnjik imaju sjajne uvjete za organizaciju i provedbu natjecanja na kojima sudjeluju mažoretkinje iz najboljih europskih i svjetskih timova.

Na predstojećem Europskom prvenstvu u lipnja najavljeno je sudjelovanje više od četiri tisuće mažoretkinja u trima dobnim kategorijama i u 11 disciplina. Zanimljiv je i podatak da će tih dana u Zadru, osim natjecateljica, boraviti još oko tri tisuće osoba u njihovoj pratnji, te službenih osoba, što će ovdašnjem turizmu i ugostiteljstvu donijeti značajan prihod, ali i pridonijeti daljoj afirmaciji ŠC-a Višnjik i grada Zadra, te razvoju sportskoga turizma.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati

Sport

Hrvatska u-21 reprezentacija slavila je u Puli protiv Danske s rezultatom od 2-1.

Zadarska

Gradonačelnik Branko Dukić i župan Božidar Longin položili lovorov vijenac na spomen obilježje na Narodnom trgu. U povodu državnog spomendana 25. rujna, Dana donošenja Odluke...

Sport

Hrvatska je na Maksimiru savladala reprezentaciju Danske s rezultatom 2:1. Na taj način preuzeli su vrh skupine.

Splitsko-dalmatinska

Nakon što je zasjeo na vruću klupu splitskog Hajduka, Mislav Karoglan će dobiti pojačanje. Radi se o njegovom prezimenjaku iz Croatie Zmijavaca, Goranu Karoglanu....