Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Zadarska

Na Sveučilištu u Zadru novi diplomski studij Digitalno komuniciranje

Odjel za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru od ove je godine obogaćen za još jedan diplomski sveučilišni studij pod nazivom Digitalno komuniciranje.

Razvoj digitalnih znanja i vještina prepoznat je kao ključna kompetencija u brzorastućem svijetu digitalne transformacije. Diplomski studij Digitalno komuniciranje stoga osposobljava studente za obavljanje složenijih poslova koji zahtijevaju bilo kakav oblik komuniciranja u digitalnom okruženju. Glavni cilj ovog studija je zadovoljavanje velike potrebe za stručnjacima tog profila, imajući pritom u vidu trenutno stanje tranzicijskih trendova u Republici Hrvatskoj.

Budući da živimo u svijetu digitalne transformacije koja mijenja naš život, način rada i komuniciranja, za provođenje takve transformacije na tržištu rada neophodan je educirani kadar, poručuju sa Sveučilišta u Zadru. Ispravna primjena znanosti o podacima u svim segmentima društva neophodna je u današnje vrijeme.

Studijski je program usklađen s potrebama tržišta rada i postojećim standardima zanimanja. Poseban je naglasak pritom stavljen na korištenje informacijskih i komunikacijskih tehnologija, znanosti o podacima te na komunikacijske vještine koje ubrajamo u transverzalne vještine potrebne zanimanjima u svim sektorima.

Studij traje dvije godine, odnosno 4 semestra a njegovim se završetkom stječe akademski naziv magistar/magistra digitalnog komuniciranja. Više informacija o studiju možete pronaći na poveznici UNIZD.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će vas zanimati

Događanja

Zadarski dani audiovizualne pismenosti i stvaralaštva koji će trajati od 26. do 30. rujna namijenjeni su studentima Sveučilišta u Zadru. Na ovoj radionici studenti...

Događanja

7. Međunarodna konferencija o znanstvenoj komunikaciji u kontekstu otvorene znanosti PUBMET2020, u organizaciji Sveučilišta u Zadru, Hrvatske udruge za znanstvenu komunikaciju ZNAK, Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta...