Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Zadarska

Ministar prometa Butković: “Nakon Pelješkog, slijedi most za Pašman. Za 700.000 kuna radi se studija izvodljivosti. Bit će gotova do kraja godine”

“Nakon Pelješkog, slijedi most za Pašman” izjavio je Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture, u velikom intervju za Jutarnji list.

– Što se tiče mosta prema Pašmanu, dali smo potporu Općini Pašman za taj projekt i izrađujemo studiju izvodljivosti koju financiramo sa 700 tisuća kuna te bio ona trebala biti završena do kraja godine. Po završetku ćemo vidjeti koja je najpovoljnija varijanta za gradnju tog mosta – kazao je ministar Butković.

Ovo je prva službena izjava nekog visokog dužnosnika s iskazanom jasnom namjerom o izgradnji mosta za Pašman o kojem sanjaju generacije otočana. Most za Pašman odavno je ucrtan u prostorni plan Zadarske županije kao razvojni projekt, a uvršten je i među regionalne razvojne projekte za koje će se tražiti financiranje iz EU fondova, piše Zadarski.

Podsjetimo da je Pašman nedavno posjetila delegacija kineskih građevinara iz tvrtke CRBC koja izvodi radove na Pelješkom mostu. Obilazeći otok izjavili su da su zainteresirani za mogućnost da svoje znanje u mostogradnji pokažu i na mostu za Pašman.

Izvor fotografije:

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati

Zadarska

Policijska uprava Zadarska je tijekom vikenda zaprimila nekoliko prijava krađa novčanika. U subotu u prijepodnevnim satima, na predjelu Poluotoka, netko je iskoristio nepažnju 71-godišnjakinje...

Događanja

Jubilarnih 60 godina Gradskog mosta Grad Zadar obilježit će idućih dana prigodnim događanjima u suradnji s Ronilačkim klubom KPA Zadar, Biciklističkim klubom Zadar, Triatlon klubom Zadar, ŠRD...

Događanja

U nedjelju u 13 sati starta humanitarna utrka Wings for life. Povodom održavanja humanitarne utrke Wings for life World run 2022., koja u nedjelju u 13...