Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Turizam

Ilegalni iznajmljivači smještaja: u Zadru i do 40% neprijavljenih gostiju

Predsjednik UHPA-e, Tomislav Fain iznio je podatak da u Zadarskoj županiji i do 40% iznajmljivača smještaja ne prijavljuje svoje goste. Visoki postotak neprijavljenih gostiju stvara niz problema, od komunalnih problema do loše pripreme za sezonu i razvijanja destinacije koji su uzrok krivih podataka.

Tomislav Fain je primijetio kako velik broj iznajmljivača koji imaju kategorizaciju za svoj objekt ne prijavljuju svoje goste.

– Vrlo je jednostavno, imamo određeni broj kapaciteta u pojedinom mjestu, a kada pogledamo prijavu koja ide kroz eVisitor, dolazimo do vrlo jednostavnog podatka, da četrdeset posto gostiju uopće nisu prijavljeni. Moramo znati i uz te koji nisu prijavljeni, a imaju kategorizaciju, imamo i određeni broj objekata, koji još uvijek nemaju kategorizaciju, a primaju goste i dalje oglašavaju svoje apartmane – komentirao je Tomislav Fain za HRT.

Prema predsjedniku UHPA-e, kod mnogih iznajmljivača je stvar nemara, jer jednostavno zaborave prijaviti svoje goste. Za druge, koji namjerno izbjegavaju ovu obavezu, trebalo bi pojačati inspekcijski nadzor.

Ilegalni iznajmljivači izbjegavaju izdavanje računa za gosta kako ne bi ušli u sustav PDV-a, zbog čega plaćaju manje državi.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati