Tradicionalni gastronomski događaj humanitarnog karaktera – Dubrovačka trpeza održana je danas na Stradunu nakon dvogodišnje pauze zbog globalne pandemije koronavirusa.
Na trpezi duž cijeloga Straduna, prepunog građana i posjetitelja, ponovno su se predstavili brojni dubrovački hoteli i restorani, pekari, slastičari, ugostitelji i vinari koji su prezentirali svoje znanje i umijeće.
Jesenska dubrovačka trpeza humanitarne je prirode i kruna je tradicionalnog Good Food Festivala. Ona je istovremeno namijenjena našim građanima kao zahvala na dobro odrađenoj sezoni, ali i posjetiteljima, čiji je broj pokazatelj jednako uspješne posezone.
Izlagače su pred samo otvorenje obišli zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić, pročelnica Upravnog odjela za za turizam, gospodarstvo i more Antonela Svilarić i direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika Miro Drašković.
Organizatori Dubrovačke trpeze su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika, Županija dubrovačko-neretvanska, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Dubrovnik, Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije, Ceh ugostitelja i TUŠ Dubrovnik.