Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Dubrovačko-neretvanska

Dubrovnik u članku Bloomberga o svjetskim državama koje se ističu na tržištu digitalnim nomada

Foto: Privatna galerija

Američka medijska kuća Bloomberg u svoj je pregled svjetskih država koje prednjače u programima za privlačenje digitalnih nomada uključila i Hrvatsku. Objava portala Bloomberg Business na društvenim mrežama opremljena je upravo fotografijom Dubrovnika, što je još jedna potvrda prepoznatljivosti Dubrovnika na ovom rastućem tržištu.

U informativni pregled jedne od globalno vodećih medijskih multiplatformskih mreža uključeno je 14 svjetskih država. Uz Njemačku, Italiju, Maltu, Grčku i Portugal, Hrvatska se ističe kao jedna od tek šest europskih država koju Bloomberg izdvaja u svom tekstu.

Za svaku državu navedene su osnovne i korisne informacije o načinima prijave za privremeni boravak namijenjene digitalnim nomadima, a Bloomberg navodi da još 12 svjetskih država najavljuje programe usmjerene na privlačenje osoba koje rade na daljinu i borave na jednom mjestu duže vrijeme.

Podsjetimo, prepoznavši nužnost i potrebu veće diversifikacije turističke ponude i razvoja inovativnog sadržaja, Grad Dubrovnik je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Dubrovnika te u partnerstvu s Total Croatia News i Saltwater Nomads u vrijeme globalne pandemije koronavirusa pokrenuo jedinstvenu inicijativu usmjerenu na daljnji razvoja Dubrovnika kao odredišta za digitalne nomade.

Nadogradnja inicijative traje već dvije godine, a u tom su vremenu održane konferencije, radionice, natjecanja i susreti gdje su digitalnim nomadima predstavljene prednosti života i rada na jugu Hrvatske, a koji u potpunosti zadovoljavaju svim postavljenim kriterijima i zahtjevima ovog tržišta te se Dubrovnik ubrzo našao u društvu 10 gradova najpoželjnijih za boravak digitalnih nomada.

U svibnju ove godine predstavljena je i web stranice za digitalne nomade „Dubrovnik Long Stay“ realizirana u formu one stop shopa s ciljem povećanja interesa digitalnih nomada za Dubrovnik.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati

Turizam

Talijanski turistički mjesečnik Dove u izdanju za rujan posvetio je veliku reportažu Hrvatskoj i njenoj prirodnoj baštini. Reportaža opisuje ljepote kontinentalne Hrvatske koja je stranim turistima svake godine...

Dubrovačko-neretvanska

Nakon što je jučer na području nelegalnog azila na Žarkovici pronađeno više raspadajućih lešina pasa o čemu je obaviještena policija i nadležni Državni inspektorat,...

Dubrovačko-neretvanska

Osposobljavanje turističkih djelatnika za kvalitetnije pružanje turističkih usluga osobama s invaliditetom te proširivanje ponude, razvoj novih usluga i radnih mjesta za osobe s invaliditetom...

Dubrovačko-neretvanska

Prema podacima sustava za prijavu i odjavu turista eVisitor, u Dubrovniku je u kolovozu 2022. ostvareno 200.456 dolazaka i 768.331 noćenja, odnosno 23 posto...