Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Dubrovačko-neretvanska

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković prvi u povijesti službeno se susreo sa robotom!

Humanoidna robotica Pepper posjetila je gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića na njegovom radnom mjestu, javljaju iz Grada Dubrovnika.

Pepper u organizaciji Hrvatskog telekoma gostuje u Dubrovniku gdje je sudjelovala na prvoj EXPO smotri visokoobrazovnih institucija. Upravo je ključna uloga koju robotica Pepper ima u predstavljanju međunarodnog projekta IDEA, čiji je nositelj Sveučilište u Dubrovniku, a Hrvatski telekom partner, piše Dubrovacki.

Foto: Grad Dubrovnik

Riječ je o EU projektu kojem je krajnji cilj izrada e-learning materijala o digitalnom poduzetništvu za studente te razvoj otvorene edukacijske platforme za unaprjeđenje studentskih vještina i poticanje digitalnog poduzetništva. Projekt je službeno započeo s provedbom 11. studenoga 2019. i na smotri su predstavljeni rezultati projekta.

Susret Gradonačelnika s roboticom Pepper naslanja se na zaokret Grada prema Smart City tehnologijama i razvoju ICT poduzetništva te je simbolična poruka budućnosti i novom obliku suživota ljudi s tehnologijom i umjetnom inteligencijom. Radi se o i prvom službenom posjetu robota jednom gradonačelniku.

Foto: Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik već je, podsjetimo, okrunjen kao nacionalni Smart City prvak, a ove godine proglašen je i državnim prvakom u digitalnoj spremnosti.

Robotica Pepper, proizvođača Softbank Robotics Corp iz Tokija, prvi je humanoidni robot na svijetu koji je u stanju prepoznavati lica te detektirati osnovne ljudske emocije. Robotica je optimizirana za interakciju s ljudima i sposobna je voditi razgovore na čak 15 jezika. Koristi se za različite aplikacije, a posebno u sektorima gospodarstva i obrazovanja. Preko 2.000 tvrtki diljem svijeta koriste Pepper kao asistenta u poslovanju.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Možda će vas zanimati

Dubrovačko-neretvanska

Zbog sve učestalijih prijava kaznenih djela prijevare putem internetskog ulaganja u kriptovalute, iz policije građane žele još jednom upozoriti i skrenuti pozornost na što...

Dubrovačko-neretvanska

Jučer je u Londonu održan radni sastanak na kojem su sudjelovali predsjednik uprave United Airlinesa Brett J. Hart, potpredsjednik uprave Stephen J. Morissey i direktor...

Dubrovačko-neretvanska

Deveti Dubrovački zimski festival otvoren je u subotu paljenjem prve adventske svijeće i blagdanske rasvjete, posjetom Djeda Mraza iz Laponije i nastupom grupe Dalmatino,...

Dubrovačko-neretvanska

Na Svjetski dan djece, danas je u kongresnoj dvorani hotela Hilton Imperial održano drugo izdanje svečane dodjele državnog priznanja „Imperial“, a kojoj je ispred...