Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Turizam

CNN Travel uvrstio zadarski arhipelag na listu najboljih odredišta u Europi

CNN Travel sastavio je specijalnu listu najboljih odredišta u Europi pošteđenih masovnog turizma i velikih gužvi.

U potrazi za mjestima u Europi na koje možete pobjeći od ljetnih gužvi, CNN Travel se obratio raznim putničkim agencijama, stručnjacima i lokalnom stanovništvu. Zemlje koje su osobito popularne za američke turiste poput Italije, Španjolske, Francuske i Hrvatske skrivaju razne lokacije koje je CNN Travel prepoznao kao osobito zanimljiva mjesta za uživanje u čarima ljeta.

Na popisu se našlo sedam lokacija, a od stranih destinacija na prvom mjestu se našla regija Camargue u Francuskoj. Nadalje, na CNN-ovoj listi su se našli i Alentejo u Portugalu, Costa de la Luz u Španjolskoj, Liparski otoci u Italiji, grčki poluotok Pelion te albanska rivijera. Na ovu je listu, između ostalog, uvršten i zadarski arhipelag.

Alan Mandić iz hrvatske putničke agencije Secret Dalmatia komentirao je za CNN Travel kako obala i otoci oko Zadra u Hrvatskoj nude potpuno drugačije iskustvo od gušće naseljenih mjesta na jugu kao što su Split, Dubrovnik i otok Hvar.

Dodaje kako su Silba i Olib otoci u zadarskom arhipelagu na kojima nema automobila, ali zato imaju fantastične plaže koje izgledaju gotovo poput karipskih. Možete čak i odsjesti u svjetioniku na zapadnom rtu većeg Dugog otoka.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati