Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Zanimljivosti

Čestitke za Dan žena – najljepši primjeri

Čestitka za Dan žena
Foto: Pixabay

Dan žena, u našim krajevima poznat i kao 8. mart, međunarodni je praznik kojim se odaje počast svim pripadnicama ženskog spola, bez obzira na njihovu dob, nacionalnost ili status u društvu. Žene su se stoljećima borile za svoja prava u društvu, a još i danas mnoge žive u neslobodnom okruženju. Iako se sav njihov život svodi na pružanje potpore, ljubavi i svega ostalog što i muškarci pružaju, mnoge još nisu doživjele da ih se tretira kao jednako važne. Najmanje što možemo učiniti za žene koje se nalaze u našem životu je kreirati čestitke za Dan žena.

Prvenstveno je bitna namjera

Nebitno radi li se o vašoj majci, sestri, supruzi i slično, najmanje što možete učiniti povodom ovog dana je uputiti im neku lijepu čestitku. Ona ne samo da će im biti bitna i draga, već će im dati do znanja da ste tu za njih i mislite o njima. Naravno, ne treba niti posebno spominjati da je svaki dan nova prigoda za pokazati nekoj od žena u vašem životu koliko vam znači, no čestitke za ovaj važni dan možda su i najbolji način za to.

Čestitke za Dan žena
Foto: Pixabay

Primjeri čestitke za Dan žena

Zato na Međunarodni praznik žena jednu od ovih prekrasnih čestitki iskoristite kao dar za ženu koju cijenite i koja vam je važna u životu, kako bi joj pokazali da znate njenu vrijednost i da vam je jednaka u svemu. Pošaljite poruku ženi, majci, sestri, prijateljici…

1. Biće s osmijehom anđela, srcem borca, najljepše stvorenje velikog tvorca, nježna kao srna, jaka kao stijena, ti si posebno važno biće u mom životu – žena! Sretan Dan žena.
2. Najdraža mama, ti si moj stup, oslonac i sreća, želim ti reći veliko hvala umjesto poklona, umjesto cvijeća. Želim da zauvijek budeš sretna i nasmijana jer nitko to ne zaslužuje više nego moja mama. Sretan ti Dan žena majko!
3. Ja nisam više mala da darujem ti cvijet, niti sasvim odrasla da ti poklonim svijet. Za tvoj dan draga majko kažem ti veliko hvala, za svaku riječ, osmijeh i ljubav koje si meni dala.
4. I dok se svijet mijenja, pa i sve da se ruši tebe majko nosit ću u duši. Tvoja ljubav granica nema, hvala ti na svemu što činiš za mene i sretan ti Dan žena.
5. Ljubavi moja, volim te kao nikoga na svijetu, moje je srce pronašlo svoju planetu! Sretan ti Dan žena!
6. Mnogi će ti poželjeti brdo lijepih stvari, ali će se malo njih potruditi da to i ostvari. Ja ti želim samo onoliko, koliko je potrebno da budeš sretna. Sretan Dan žena!
7. Ti si lijepa kao vila, nježna kao svila, čista kao rosa, sjajna kao sunce, snažna kao stijena, budi ponosna što si žena.
8. Drage moje, sretan vam Dan žena. Znam da se trudite biti hrabre, odlučne, imati svoju viziju i čestitam vam na tome. Odredite uspjeh po vlastitim pravilima, pod vlastitim uvjetima i živite život na koji ćete biti ponosne. Sretan vam Dan žena.
9. Neka ovaj dan bude samo tvoj, neka sunce samo za tebe sja, ne zato što si žena – već zato što si jedinstvena.
10. Uspješna žena je ona koja može izgraditi čvrsti temelj od cigle koju su drugi bacili na nju. Budi čvrsta i postojana kao breza na vjetru i ne dozvoli ikome da te skrene s puta kojim kročiš. Sretan ti Dan žena, divna ženo.
11. Živote moj, ljubavi moja, bit ću zauvijek podrška tvoja, svakog minuta i svakoga trena a posebno danas, na Dan žena.
12. Ovo je slatka poruka, pisana slatkim slovima u jednom slatkom danu i poslana je najslađoj osobi na svijetu. Sretan ti Dan žena!
13. Osmjehni se i daj svima do znanja da si danas jača nego jučer i tako će i biti. Sretan ti Dan žena!
14. Ispuni godine životom, a ne život godinama, i ne dozvoli da te uz osmijeh i poklon prevare u trenu i samo danas cijene kao ženu! Sretan Dan žena.
15. Na ovaj praznik uživaj u sreći, neka ti ljubav bude suputnik najveći, nek ti sve lijepo kroz život prođe i nek ti mir u tvoje snove dođe.
16. Od toliko lijepih riječi, da se ispriča sto i jedna bajka, nijedna nije toliko lijepa, toliko nježna, kao riječ majka. A od svih dobrih mama koje postoje vjerujem da nema bolјe do moje.
17. Šaljem ti zvijezdu najljepšeg sjaja, šaljem ti puno sreće bez kraja, šaljem ti ljubavlju ispunjen san i najljepše želje na današnji dan! Sretan Dan žena.
18. Budi ponosna što si žena, mudra i dostojanstvena! Lijepa, topla, hrabra, a nježna, važna i neizbježna. Sretan Dan žena!
19. Svaki korak naprijed koji je muškarac u životu napravio je korak naprijed prema nekoj ženi ili zbog neke žene. Žene, sretan vam Dan žena!
20. Sretan ti međunarodni dan lijepih, uspješnih i inteligentnih žena. Ukoliko neku poznaješ proslijedi poruku dalje. Nazad ne moraš, za sebe znam!
21. Majko, hvala ti za život i ljepote ovog trena, volim te beskrajno, sretan ti Dan žena.
22. Ostani ista zauvijek jer ti si prvorazredna verzija sebe, i ne trebaš biti drugorazredna verzija nikoga drugog. Sretan ti Dan žena!
23. Draga majko, ti si me odgojila, sve si za mene učinila, i u toplom me domu čuvala. Hvala ti na svemu tome, na svoj toplini i nježnosti što mi pružaš, beskrajno te cijenim. Sretan ti Dan žena!
24. Tvoja nježna ruka donosi mi mir, tvoje su riječi hrana za dušu, a poljupci za laku noć ostavili su neizbrisivi trag u mom srcu. Hvala ti što postojiš. Sretan ti Dan žena.
25. Zbog tvog osmijeha moje srce pjeva, hvala ti što si tako divna žena! Sretan ti dan žena!
26. Muškarci postoje zato da stvaraju ženama uspomene. Dopusti mi da ti to dokazujem svakoga dana, uz mene nikada nećeš biti sama. Sretan ti Dan žena, ljubavi moja.
27. Živote moj, ljubavi moja, bit ću zauvijek podrška tvoja. Svake minute, svakoga trena, a posebno danas na Dan žena. Sretan ti Dan žena.
28. Ti si moja podrška, moj pokretač sreće i svaki tvoj smijeh za mene je najljepši dar. Danas ti otvaram svoje srce i slavim što te imam u svom životu. Sretan ti Dan žena.
29. Za cijeli svijet ti si možda jedna duša koja traga za srećom, ali za mene ti si cijeli svijet. Sretan ti Dan žena, mila moja.
30. Ti si moja šumska vila koja ispunjava najljepše želje, moje utočište od nemira i čarobnica koja zna prenijeti najljepšu čaroliju ljubavi. Sretan ti Dan žena.

Čestitke se mogu i prilagoditi

Ako vam se među gore navedenim citatima svidio više od jednog, definitivno ih možete prilagoditi, a zatim iskoristiti i u nekoj drugoj prigodi. One mogu biti iskorištene kao čestitke za Novu godinu, rođendan, Majčin dan i bilo koji drugi važan dan u životu vama bitnih žena. Kao što smo ranije spomenuli, namjera je u svemu najbitnija i vodite računa o tome kod kreiranja čestitke.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati

Zanimljivosti

Dan žena je najpoznatiji međunarodni praznik koji slavi žene, njihovu važnost i postignuća. Za one koji ne znaju točno kad je Dan žena, on...

Zanimljivosti

Samo je jedna majka. I svi smo svjesni ljubavi koju nam daje od trenutka našeg rođenja. Zbog toga je zaslužila imati dan u kojem...

Zanimljivosti

Nova godina je predivan period vezan uz božićne blagdane, a ima posebno mjesto u našim životima jer nas uvodi u novo razdoblje života u...

Sport

Košarkaši Zadra nemaju previše prostora za opuštanje, jer već sutra je na rasporedu 21. kolo ABA lige u sklopu kojeg će, pred svojom publikom...