Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Zadarska

Advent u Zadru 2022 – kakav program nas očekuje ove godine?

Foto: Turistička zajednica grada Zadra

Krajem studenog započinje još jedno izdanje Adventa u Zadru, na kojemu će se i ovih blagdana, od 24. studenog do 7. siječnja sljedeće godine, građani moći zabaviti uz odabrana jela i pića, nastupe glazbenih izvođača te različita zabavna događanja namijenjena djeci i odraslima. Organizatori manifestacije tradicionalno su Grad Zadar, Turistička zajednica grada Zadra i Tržnica Zadar d.o.o. u suradnji i partnerstvu sa zadarskom Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom obrtničkom komorom Zadar i Udrugom zadarskih ugostitelja.

Advent započinje paljenjem prve adventske svijeće u crkvi sv. Šime, nakon čega počinju zabavna događanja. Na tradicionalnom Božićnom sajmu u atriju palače Cedulin, moći će se razgledati jaslice i prigodno ukrašeni prostor, koji će razveseliti posebno najmlađe. Osim različitih animacijskih programa, djecu također očekuju posjeti sv. Nikole 6. prosinca i sv. Luce 13. prosinca te dječji doček Nove godine 31. prosinca u jutarnjim satima, objavili su iz Turističke zajednice grada Zadra.

Naravno, glavna događanja odvijat će se na otvorenom, na Trgu pet bunara i Trgu Petra Zoranića, gdje će biti raspoređeno ukupno 25 drvenih kućica u kojima će se prodavati mesni specijaliteti primjereni za ovo doba godine, fritule, kuhano vino i razne druge poslastice. Poseban šušur i ove se godine očekuje na Badnjem jutru u Zadru, u kojemu se zabava tradicionalno širi na cijeli Poluotok.

Središnje mjesto dobre zabave bit će pozornica na Trgu Petra Zoranića, koju će koncertom 24. studenoga otvoriti Dalmatino. Jedan od najpopularnijih dalmatinskih pop sastava priprema se za koncert karijere u Areni Zagreb 21. prosinca, a zadarska publika moći će mjesec dana ranije čuti repertoar koji su pripremili iz bogate dvadesetogodišnje karijere.

U adventskim vikendima na zadarskoj pozornici nakon Dalmatina nastupit će Marko Škugor, Opća Opasnost, Matija Cvek, Soulfingersi, grupa Cambi,  4 tenora, Ivan Zak, a na Badnje jutro izvođači koji nastupaju u TV emisiji A strana, koji su prošle godine u istoj prigodi oduševili Zadrane  – Vjeko Ključarić, Eni Jurišić, Daniel Jurišević i Sabrina Hebiri dok će na sam Božić nastupiti Petar Grašo.

Za doček Nove godine na Narodnom trgu nastupit će Madre Badessa Band, klapa Rišpet i grupa Forum.

U okviru „Adventa“ brojni restorani, kafići, trgovine i muzeji osigurat će prigodne cijene i ponudu jela u okviru projekta „Đir po gradu“.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati

Događanja

Ovogodišnji Advent u Zadru započeo je na Dan grada Zadra, a trajat će punih 45 dana, sve do 7.siječnja. Prema najavama ugostitelja koji su...

Njuz

Jutros u 08.55 sati na državnoj cesti D-56, kod mjesta Nadin dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva vozila. U prometnoj nesreći...

Njuz

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta, terorizma i ekstremnog nasilja Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dva hrvatskih državljanina u dobi od 36...

Splitsko-dalmatinska

Bojan Ivošević, zamjenik gradonačelnika, Ante Šunjić, direktor gradske tvrtke Žnjan d.o.o., kojoj je operativno povjerena organizacija Adventa u Splitu i Alijana Vukšić, direktorica Turističke...