Drugi dan Good Food Festivala, petak, 8. listopada, zapoฤinje vrhunskim doruฤkom s domaฤim proizvodima OPG-ova iz dubrovaฤke okolice, u Kavani Lazareti, od 8 do 12 sati, po cijeni od 50 Kuna.
Na drugoj kulinarskoj radionici Udruge Deลกa, u petak, 8. listopada, u 10 sati, predstavit ฤe se rogaฤ kao zanimljiva namirnica. Rogaฤ kao autohtona sorta mediteranskog kraja zajedno s mjendulima, mirodijama i agrumima bit ฤe dominantan okus biskvitu i mousse kremi koju ฤemo izraฤivati. Zaลกto rogaฤ upotrijebiti u prehrani, kako mu maskirati ili intenzivirati okus u hrani te kako ga zamijeniti i ukomponirati s kakaom saznajte na radionici. Radionicu ฤe voditi magistra nutricionizma Mirna Sariฤ sa zavrลกenom kulinarskom ลกkolom โGastronomicomโ u Francuskoj. Ulaz je slobodan uz obveznu prethodnu rezervaciju na tel: +38520420145 te e-mail: [email protected]
U okviru Good Food Festivala, u petak, 8. listopada, na ลกetnici u Uvali Lapad, Oliโs Food Factory na ฤetiri kotaฤa nudit ฤe ljubiteljima dobrog zalogaja slasne street food specijalitete.
I u petak, 8. listopada, od 12 do 24 sata, u Dubrovaฤkoj pivovari gostuje vlasnik BarBaQ branda, Mojmir ลฝuvela, koji ฤe u Food truck-u pripremati raznovrsne mesne specijalitete koristeฤi smoker โ zatvoreni roลกtilj u kojemu se jako sporo peku veฤi komadi mesa. Od 20 sati uz craft pivo i mesne specijalitete, dobre zabave zasigurno neฤe nedostajati uz ลพivu glazbu popularnog dubrovaฤkog benda Valetudo.
Osim kulinarskih radionica, odrลพat ฤe se i radionica za sve ljubitelje vina, pod nazivom โUvod u svijet vinaโ koju ฤe voditi sommelier Ksenija Matiฤ u Taverni Loggia, u petak, 8. listopada, u 16:30 sati.
Radionica โUvod u svijet vinaโ namijenjena je svim ljubiteljima vina. Osmiลกljena je na naฤin da se uz kuลกanje raznih stilova vina polaznici upoznaju s najvaลพnijim karakteristikama pojedinog stila i osnovama proizvodnje. Na radionici se kuลกaju hrvatska vina: pjenuลกac, mirna suha vina (bijela, rosรฉ, crvena) i slatko vino te se upoznavaju autohtone i internacionalne sorte uz korisne savjete poput pravilnog kuลกanja vina, idealne temperature posluลพivanja. posluลพivanja, sljubljivanja s hranom i joลก mnogo zanimljivosti. Prijave su obavezne na mail [email protected] , kotizacija za sudjelovanje je 100 kn, a kuลกa se 7 vina.