Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Zanimljivosti

18-godišnjak slao fotografije rušenja aviona drugim putnicima pa završio na crnoj listi putnika

Foto: Pixabay

Nizozemska niskotarifna aviokompanija Transavia stavila je na crnu listu putnika 18-godišnjaka koji je slao fotografije rušenja aviona drugim putnicima netom pred polijetanje leta iz Rotterdama za Zadar.

Nekoliko minuta prije polijetanja zrakoplova tipa B737-700 iz Rotterdama za Zadar, mladić je u putničkoj kabini putem AirDropa slao fotografije srušenih zrakoplova drugim putnicima. Putnici su odmah obavijestili kabinsko osoblje, a fotografiju je dobio i sam perser. Polijetanje je odgođeno a na zrakoplov je pozvana policija. Let je zbog toga za Transviju obavio zrakoplov KLM-a. Zrakoplov je s 40-ak minuta zakašnjenja poletio iz Rotterdama prema Zadru.

Posada je nakon toga zatražila da pošiljatelj fotografije napusti zrakoplov. Mladić pak nije htio ustati sve dok kapetan nije objavio kako zrakoplov neće poletjeti sve dok se ne pronađe krivac, odnosno pošiljatelj spornih fotografija.

Fotografija poslana ostalim putnicima protumačena je kao moguća prijetnja bombom, te potencijalna najava onoga što bi se moglo dogoditi putnicima na samom letu ako zrakoplov poleti, za medije je potvrdio glasnogovornik aviokompanija.

18-godišnji mladić je ispraćen iz zrakoplova pod policijskom pratnjom. Zbog navedenog čina izveden je i pred sud, a u svoju obranu je kazao kako nije imao loše namjere, već se samo htio našaliti s putnicima. Mladić je na ovaj način zaradio kaznu zabrane letenja zrakoplovima nizozemske aviokompanije Transavia na punih pet godina prenosi Croatian Aviation.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vas zanimati

Njuz

Hrvatska je i ove godine pozicionirana kao jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija Mediterana, a navedeno potvrđuju i brojne najave aviolinija koje će tijekom glavnih...

Turizam

United Airlines, prestižna američka aviokompanija sa središtem u Chicagu, pokreće liniju prema Hrvatskoj, objavljeno je danas na press konferenciji ove aviokompanije, prenosi SD. Kompanija...